„Hősokkot” ígérnek a hét közepére a meteorológusok

A fogcsikorgatóan hideg napok után „hősokk” fogja érni a hét közepén Románia lakóit a meteorológusok szerint. Húsz fokos különbség lesz a hétfői és szerdai hőmérsékleti értékek között.

Az országos meteorológiai szolgálat igazgatója, Elena Mateescu vasárnap este elmondta, a hét első napján még a sokévi átlagnál hidegebb lesz. A déli megyékben legfennebb –13 fok lesz, de az ország nyugati régióban és Moldovában már fagypont fölé melegszik a levegő.

Kedden felmelegedés kezdődik, de a hőmérséklet még mindig a január végén megszokottnál alacsonyabb marad, Erdélyben nap közben sem emelkedik –3 fok felé. A hegyekben havazás várható, nap közben keleten és észak-kelet, illetve az éjszaka folyamán északon és a központi régiókban havasesőre lehet számítani.

Szerdán már erősödik a felmelegedés, a hőmérsékleti értékek már jóval meghaladják majd a sokévi január végi átlagot. Nap közben Székelyföldön akár 13 fok is lehet, de máshol is legalább 4 fokot mutatnak majd a hőmérők. Elszórtan eső, a hegyekben havaseső és havazás várható.

Kapcsolódók

Kimaradt?