Gyergyószentmiklóson közel százan tüntettek a magyarok kollektív megbélyegzése ellen

Gyergyószentmiklóson közel százan tüntettek szombat délután a magyarsággal szemben megnyilvánuló "kollektív megbélyegzés" ellen - írta a Székelyhon portál.

A tiltakozó megmozdulást a Gyergyószéki Székely Tanács szervezte. Árus Zsolt, a tanács nemrég megválasztott elnöke elmondta: azt követelik, hogy a hatóságok jogállamhoz méltón, átlátható, törvényes, tisztességes eljárás során, időhúzás nélkül vizsgálják ki Gyergyószentmiklós és Csíkszereda városvezetői ellen, illetve a terrorizmussal vádolt kézdivásárhelyi magyarok ellen indult eljárásokat. 

Az esemény szervezője egyben szót emelt "a magyar közösség ellen irányuló kollektív megbélyegzés" ellen is, mely a kézdivásárhelyi terrorvád óta jellemzi a romániai közbeszédet. A tüntetők "Igazságot a meghurcoltaknak!", "Tiltakozunk a megbélyegzés ellen!", illetve hasonló feliratokat a magasba emelve vonultak fel Gyergyószentmiklóson. 

"Az igazság nem létszámban, nem hangerőben mérhető, az igazság az igazság" - fogalmazott Árus. A hatóságok által kiemelt figyelemmel kísért tüntetés a székely himnusz eléneklésével zárult.

Kimaradt?