Joseph Gordon-Levitt kapja idén az arany színű pudingsütőformát

Joseph Gordon-Levitt kapja idén a férfi színészek közül a Harvard Egyetem nagy múltú színjátszó társulata, a Hasty Pudding díját.

A díjat, egy arany színű pudingsütőformát február 5-én adják át ünnepélyesen a campus híres Farkas termében, a színjátszó társulat székhelyén. A díjazottat utána hagyományos ceremónián köszöntik a Hasty Pudding tagjai.

„Semmiféle emodzsi nem képes kifejezni, mennyire izgatottak vagyunk, hogy Joseph Gordon-Levitt lett az 50. díjazottunk” - fogalmazott Bobby Fitzpatrick, a társulat elnöke.

Az Eredet, A sötét lovag: felemelkedés és a Kötéltánc sztárja, akinek Snowden című filmjét májusban mutatják be az észak-amerikai mozik, megtiszteltetésnek nevezte az elismerést - írta az E! Online.

A Hasty Pudding évente választja ki azt a színész és színésznőt, akinek díjait szánja. A társaság a közlemúltban már bejelentette, hogy a színésznők közül Kerry Washington (Django elszabadul) kapja a pudingostálat január 28-án.

Tavaly Amy Poehler és Chris Pratt volt az ünnepelt. Korábban Meryl Streep, Katherine Hepburn és Elizabeth Taylor is átvehette a díjat.

A burleszkelőadásairól híres Hasty Pudding története 1795-re nyúlik vissza. Az eredetileg egyetemi klubként működő társaság 1844-ben mutatta be első teljes színházi produkcióját, azóta - az I. és a II. világháború két-két évét kivéve - minden évben színpadra állítanak egy darabot, amelyekben a női szerepeket is hagyományosan férfiak játsszák. Nevét egy korabeli ételről kapta: az alapszabályzat szerint az összejövetelekre mindig más tag vitt egy adag hasty puddingot, azaz zabból (vagy más gabonából) főzött kását.

Kimaradt?