Nem sikerült Demeter Szilárd "önkirúgatása"

Megőrizte az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) kampánystábjának kreatív igazgatói tisztségét Demeter Szilárd. A párt vezetősége úgy döntött, nem fogadja el Tőkés László irodavezetőjének múlt hétvégén benyújtott felmondását.demetersz

Demeter azért vált volna meg önként tisztségétől, mert az EMNP egyik legújabb kampányfilmje kísértetiesen hasonlít a Pfizer gyógyszeróriás egyik reklámfilmjéhez, így felmerült a gyanú, hogy a kampányklip ötletét lopták a kampánystáb kreatívjai. A kampányklipet múlt pénteken kezdték terjeszteni, ám már szombat este törölték a videomegosztókról.

Szilágyi Zsolt, az EMNP kampányfőnöke a maszol.ro-nak elmondta: nem tartották indokoltnak a kreatív igazgató lemondását. „Demeter Szilárd jól dolgozott a kampányban, másrészt bennünk fel sem merült, hogy tudatosan használták volna a Pfizer reklámjának a témáját" – magyarázta.

A kampányfőnök tájékoztatása szerint az ominózus kampányfilm ismét megtekinthető a videomegosztókon. „Nincs olyan nagy hordereje annak, hogy egy kreatív milyen témát használ a kampányklipek elkészítésére. Ez elsősorban technikai kérdés, nem politikai" – jelentette ki.

A Pfizer reklámfilmje itt, az EMNP kampányklipje itt tekinthető meg.

Kimaradt?