Mínusz negyven fokos hidegben tartják a pravoszláv vízkereszt napi fürdőzést

Az Oroszországhoz tartózó Jakutföldön több mint 60 ezren vesznek részt a pravoszláv vízkereszt napi fürdőzésben a mínusz negyven Celsius-fokos hidegben - közölték a helyi hatóságok.

A terület fővárosában, Jakutszkban mínusz negyven fok alá süllyedt a hőmérséklet, a leghidegebb ugyanakkor Szrednyekolimszkban van, ahol a hőmérő mínusz 45 Celsius-fokot mutat.

Annak érdekében, hogy az emberek elkerüljék a hőmérsékleti sokkot, minden, a vízkereszti fürdőzésre kijelölt helyen sátrakat állítottak fel, amelyeket hősugárzókkal fűtenek. Forró teát adnak a jeges fürdőzésben részt vevő ünneplőknek. Itt át is öltözhetnek ahhoz, hogy megmártózzanak a plusz két Celsius-fokos vízben.

Oroszország-szerte 3500 helyen teremtették meg a vízkereszti fürdőzéshez szükséges feltételeket. Mindenütt orvosok és rendőrök felügyelnek az emberek egészségére és a biztonságra. Csaknem 35 ezren segédkeznek az ünnepi szertartás lebonyolításában - közölte az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma.

A farkasordító hidegben országszerte több százezren vesznek részt az ünnepi fürdőzésben. Egyedül a fővárosban, Moszkvában több mint 90 ezren vállalkoznak arra, hogy a mínusz 15 fokos hidegben beleugorjanak a tavak vagy a folyók jegébe vágott lékekbe, illetve saját házuk táján erre a célra kialakított medencékbe.

Kapcsolódók

Kimaradt?