Durva balesetet élt túl egy besztercei fiatalember

Részegen vezetett, hídfőnek, majd nyergesvontatónak ütközött autójával kedd hajnalban egy 28 éves besztercei férfi, de csodával határos módon nem szenvedett súlyos sérüléseket.

A voceatransilvaniei.ro beszámolója szerint a baleset a DN17-es jelzésű országúton történt Beszterce-Naszód megyében. Az ittas fiatal gyorsan hajtott, lesodródott a sávjáról, és egy hídfőnek ütközött. Autója az ütközés nyomán felfordult, és a másik sávra került. Itt éppen akkor haladt el egy szabályosan közlekedő nyergesvontató, amely elsodorta. A jármű végül az út menti sáncban kötött ki.

A helyszínre érkező mentősök és rohammentősök megállapították, hogy a fiatalember a balesetben nem sérült meg súlyosan. Kórházba szállították ugyan, de kedd reggel hazaengedték. Nem lett komolyabb baja a suceavai rendszámú kamion 58 éves sofőrjének sem.

A Beszterce-Naszód megyei rendőrség szóvivőjének tájékoztatása szerint a fiatalember légalkohol-tartalma 0,77 ml/l volt. Ittas vezetésért és gondatlanságból elkövetett testi sértésért indult vizsgálat ellene.

Kimaradt?