Az erdőre ment a Csíkszeredában feltartóztatott lovas, baltás, pisztolyos férfi

Vallomása szerint az erdőre igyekezett lóháton az a baltával és önvédelmi pisztollyal felfegyverkezett férfi, aki szombaton tartóztattak fel a csendőrök Csíkszereda központjában – tudtuk meg hétfőn a Hargita megyei rendőrség szóvivőjétől.

Baltával és pisztollyal felfegyverkezett férfit tartóztattak fel hétvégi járőrözésük közben a csendőrök Csíkszereda központjában – számolt be közleményében a Hargita megyei csendőrség.

A 28 fiatalembert nem volt nehéz észrevenni, ugyanis lóháton ült. A csendőrök a Szabadság tér és a Mihai Eminescu utca találkozásánál állították meg. Meglepetésük nőtt, amikor észrevették, hogy a férfi övére egy balta volt erősítve, a derekánál pedig – a közlemény szerint – „egy fegyver alakú dudort” láttak.

A lovat szőrén megülő fiatalember nem tanúsított ellenállást, amikor igazoltatták, de vonakodott megmutatni, mit rejteget a derekán. Motozásakor kiderült, hogy egy négy és fél milliméteres önvédelmi pisztoly, két hozzá tartozó tár, és hat darab szén-dioxid-patron volt nála. A csendőrök a rendőrségre kísérték.

A Hargita megyei rendőrség szóvivője, Gheorghe Filip hétfőn a Maszolnak elmondta, hogy vallomása szerint a férfi az erdőre igyekezett lóháton a városközponton keresztül. Szabadon távozhatott a rendőrségről, de mivel nem volt engedélye az önvédelmi fegyverre, bűnvádi vizsgálat indult ellene. 

Kimaradt?