Bőséges havazást és csikorgó fagyot jósolnak a meteorológusok

Már péntektől bőséges havazást, hétvégétől pedig hóviharokat és fagyos időjárást jósolnak a meteorológusok. Székelyföldön kemény tél lesz.

Pénteken még tíz fokra is felmelegedhet nap közben a levegő, ám már az éjszaka folyamán havazások várhatók, elsősorban hegyvidéken – nyilatkozta a Romania TV-nek Elena Mateescu, a meteorológiai intézet igazgatója.

Tájékoztatása szerint Erdély északi megyéiben és Székelyföldön havazásra és havasesőre, a Körösök vidékén és Bánságban esőre lehet számítani. Szinte az egész országban csapadékos lesz az időjárás pénteken.

Vasárnaptól kezdődően folyamatosan csökken a hőmérséklet, éjszaka mínusz 15 fok alá csökkenhet a hőmérséklet Székelyföldön, és nap közben sem emelkedik fagypont fölé. A csikorgó hideg kitartó havazással, helyenként viharos erejű széllökésekkel párosul majd az ország nagy részében.

Keddre, szerdára a hőmérséklet mínusz 17 fok alá csökkenhet Erdélyben, Moldovában és hegyvidéken – tájékoztatott a meteorológus. A hóréteg hegyvidéken akár 30 centiméterrel is vastagodhat. Bukarestben is jelentős havazások várhatók, a hóréteg vastagsága a 15 centimétert is elérheti.

Kapcsolódók

Kimaradt?