Részletek derültek ki az eltűnt magyarországi politikusról

Papíron semmilyen vagyona, viszont annál több tartozása volt az egy hete nyomtalanul eltűnt magyarországi politikusnak, Sápi Attilának – írja a Bors.

A cégjegyzék szerint a zuglói önkormányzati képviselő hivatalos lakcíme tavaly még egy békásmegyeri panellakásban volt. Utolsó, tavaly januári vagyonnyilatkozata szerint a képviselő 40 százalékos tulajdonos volt egy egyszemélyes, adminisztratív szolgáltatást végző kft.-ben, illetve 2011-től 100 százalékos tulajdonos egy biztonsági, magánnyomozással is foglalkozó cégben. Utóbbit 100 millió forintot, illetve 180 napot meghaladó adótartozás miatt tavaly októberben felszámolták.

Ismerősei zárkózott típusként írták le a férfit, egyikük csak Szamurájnak hívta. Élettársával élt együtt annak lakásában, bár a hivatalos lakcíme Pilisen van. Fia és volt felesége Vácon élnek. Tóth Csaba, az MSZP zuglói elnöke halk szavú, segítőkész embernek ismerte a férfit.

Sápi nevén egyetlen ingó vagy ingatlan sem szerepel, csak egy 1 millió 850 ezer forintos banki tartozás. A Blikk megszólaltatta azt az asszonyt, aki utoljára láthatta az egy hete eltűnt szocialistát: jelenlegi lakhelyétől 150 méterre, egy sörözőben a felszolgálónő találkozott vele.

Sörözőben látták utoljára

Sápi egy sört és egy kávét rendelt magának. Igencsak zavartnak tűnt. Úgy tűnt, be van drogozva, ennyire zavartan nem tud viselkedni senki a sörtől – mondta a Blikknek Kóté Károlyné. A pultos arra nem emlékszik tisztán, jött-e érte valaki, de úgy rémlik, talán nem egyedül távozott.

A politikus cégtársa elmondta, hogy a közös cégüknek már rég vége. Emellett aggódik a férfiért: Én is hallottam az eltűnéséről, én is keresem Attilát – mondta.

Sápi önkormányzati képviselőként bruttóban több mint 500 ezer forintot keresett havonta, és mellé még egy gazdasági társaságtól majdnem 60 ezer forintot vett fel.

Kapcsolódók

Kimaradt?