Bankkártya-hamisítókra csapott le a háromszéki ügyészség

Bankkártya-hamisító bűnbandát leplezett le a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) és a rendőrség. Hétfőn reggel egy időben Bukarestben és tíz megyében, 25 helyszínen tartottak házkutatásokat a háromszéki ügyészség vezetésével.

A háromszéki ügyészek szerint a főgyanúsított férfi (D.A.) 2013 és 2015 között bankkártyákat hamisító bűnszövetkezetet hozott létre és irányított. Tagjai jogosulatlanul vettek ki jelentős mennyiségű pénzt több EU-s ország bankautomatáiból, így Angliában, Franciaországban és Spanyolországban, de tevékenykedtek Norvégiában, Moldova Köztársaságban, Kolumbiában, Argentínában, Thaiföldön és Dél-Koreában is.

A nyomozók szerint a bűnbanda tagjai olyan készülékeket csatoltak a bankautomatákhoz, amelyek révén lemásolták a gépekbe helyezett bankkártyák adatait, és azokat egy másik kártyára írták át, és ezáltal hozzáfértek több személy bankszámlájához, és ellopták a pénzüket.

A szervezett bűnözés elleni ügyészség szerint hétfőn Bukarestben, Kovászna, Vrancea, Brăila, Buzău, Bacău, Olt, Arad, Temes, Vaslui és Iaşi megyékben tartottak házkutatásokat, amelyek során 22 személyt szállítottak Háromszékre kihallgatásra. A nyomozók szerint a bűnbanda közel 7000 bankkártyát másolt le és hamisított meg, ezáltal bizonyíthatóan legalább 40.000 dollárt loptak el.

Kapcsolódók

Kimaradt?