Kirúgatta magát Demeter Szilárd az EMNP-kampánystábból

Lemond az EMNP kampánystábjának kreatív igazgatói tisztségéről és hivatalosan nem lesz többé tagja a kampánystábnak Demeter Szilárd, mert a néppárt egyik legújabb kampányfilmje nagyon hasonlít a Pfizer gyógyszeróriás egyik reklámfilmjéhez.

A "Benned kezdődik" című klip pénteken jelent meg a videomegosztókon, ám szombat estére már törölték. Facebook-bejegyzése szerint Demeter Szilárd figyelmét az egyik kommentelő hívta fel arra, hogy a kampányfilm kísértetiesen hasonlít egy kanadai reklámra, így felmerülhet az a gyanú, hogy az alapötletet lopta a kampánystáb.demeter

Demeter Szilárd a maszol.ro-nak vasárnap elmondta, a két film közötti hasonlóság csak véletlen eredménye. „A lopást teljesen kizárom, a szándékosság vádját elutasítom. Én a filmeseim tisztességéért tűzbe teszem a kezem” – jelentette ki.

Tőkés László irodavezetője ennek ellenére úgy érzi, a kreatív stáb vezetőjeként vállalnia kell a felelősséget a történtekért, nem akar politikai muníciót sem szolgáltatni az EMNP ellenfeleinek. „Ezért hivatalosan kértem a főnökeimet, rúgjanak ki. Nem maradok a kampánystáb tagja, de a választásokig hátralévő időben fizetés nélkül segítem tovább a csapat munkáját” – mondta a maszol.ro-nak.

Kimaradt?