Hallgatói ösztöndíjakat népszerűsít a KMDSZ

Napjainkban számos lehetőség áll az egyetemista hallgatók rendelkezésére úgy a tanulmányi támogatások, a külföldi tanulmányi lehetőségek terén, mint a kutatások megsegítésére is. Sokszor a probléma azonban az információ eljuttatása a lehető legtöbb hallgatóhoz. Ennek az információtömegnek az eljuttatása érdekében a Kolozsvári Magyar Diákszövetség ösztöndíjakat népszerűsítő kiadványt adott ki Európa Express címmel.

kmdsz1 resize

Először a KMDSZ szakosztályok vezetőinek és diákképviselőknek mutatták be a kiadványt, felkészítve őket, hogy minél több és részletesebb információt tudjanak átadni az egyetemük, karuk hallgatóinak. A diákvezetők az elkövetkező időszakban az ösztöndíj-lehetőségek hatékony terjesztését oldják meg, illetve a gyakrabban előforduló problémákra keresnek megoldásokat.

kmdsz2 resize

A kiadvány a hallgatók kedvét és figyelmét próbálja felhívni az állandó vagy rendszeresen ismétlődő ösztöndíjakra. Ennek érdekében jövő héten nyílt rendezvényre is készülnek, amelyen a tervek szerint élménybeszámolókkal fűszerezve osztanak majd meg minél több információt a résztvevőkkel. A bemutató után az Európa Express mintegy ötszáz nyomtatott példányban megtalálható lesz a KMDSZ irodában, és ha igény van rá, utónyomtatásra is sor kerül. A kiadvány teljes tartalma fölkerül rövidesen a KMDSZ honlapjára is – mondta el a maszol.ro-nak Szénás Szabolcs, a diákszervezet PR-felelőse.

Kimaradt?