Parajd mellett történt az év első közúti balesete Hargita megyében

Fölborult hétfő délután egy személyautó Parajdtól 12 km-re Gyergyószentmiklós irányában. A Hargita megyei rendőrség keddi közleménye szerint a balesetben egyedül a temesvári autóvezető szenvedett könnyebb sérüléseket.

Miután a Hargita megyei rendőrség arról értesítette honlapján hétfőn a közvéleményt, hogy említésre méltó kellemetlenséggel nem kellett számolniuk a szilveszterkor, kedden az év első közúti balesetéről adtak hírt. Egy 49 éves temesvári sofőr szenvedett könnyebb sérüléseket hétfő délután fél 5 körül abban a balesetben, melynek ő maga volt az okozója.

A rendőrségi közlemény szerint B.M. olyan útszakaszon sodródott le az úttestről, amelyen több útjelző tábla is figyelmeztet: több kanyar is nehezíti a sofőr dolgát. A baleset okainak előzetes kivizsgálásakor megállapították: a felelős maga a könnyebb sérüléseket szenvedő sofőr, aki az útjelzések ellenére sem lassított megfelelően, így az egyik kanyarban elvesztette uralmát a gépjármű felett, s a jobb oldali árokba csúszva felborult autójával.

A megyei rendőrség közleménye rögzíti: a mérés azt jelezte, hogy a gépjárművezető nem fogyasztott alkoholt. A gondatlanságból elkövetett baleset miatt a gyergyószentmiklósi ügyészség eljárást indított az autóvezető ellen. 

Kimaradt?