George Lucas a Star Warsról: striciknek adtam el

A Star Wars-filmek atyja, George Lucas kritikus hangot ütött meg egy friss interjúban az új epizóddal, Az ébredő Erővel kapcsolatban.

Már Az ébredő Erő premierje idején is sejthető volt, hogy Lucas nincs elájulva a VII. epizódtól, aLucasfilm vezetője, Kathleen Kennedy feltűnően diplomatikusan csak annyit mondott akkor, hogy Lucas már látta a filmet, és „eléggé tetszett neki".

Egy friss, közel egy órás videóinterjúban Lucas elmondja, a Disney-nél nem voltak kíváncsi az ötleteire, pedig ő minden Star Wars-filmben igyekezett újítani, új bolygókat, űrhajókat vonultatott fel. Ezzel szemben szerinte Az ébredő Erő túlságosan az eredeti trilógiára és a nosztalgiára épít, és nincs benne elég újszerű megoldás – írja a vs.hu.

Lucas különböző magánéleti konfliktusokhoz hasonlítja a Star Wars eladását: előbb a szakítással állítja párhuzamba az üzletet („nem mehetsz oda a lány házához, hogy benézz az ablakon, és lásd, jól van-e"), utána arról beszél, a Star Wars-filmeket a gyerekeiként kezeli, akiket striciknek adott el. Ezen a hasonlaton aztán elneveti magát.

Kimaradt?