Légdeszkán gurulva hirdetett igét egy pap, felfüggesztette az egyház

Nem nyerte el a Fülöp-szigeteki katolikus egyház tetszését annak a papnak a karácsony éjféli igehirdetése, aki a padsorok között légdeszkán gurulva köszöntötte a híveket és énekelt.

A légdeszkás (hoverboard) prédikációról készült videó terjedni kezdett az interneten, aminek következtében a meg nem nevezett lelkipásztort a Laguna tartománybeli San Pablo egyházmegye közleményben marasztalta el - tudósít a BBC.

A papot egy időre kirúgták az egyházközségtől, hogy legyen ideje gondolkodni azon, amit tett. Az egyházi vezetők azzal indokolták a döntést, hogy teljes és mély tiszteletet várnak el, a mise pedig az istentisztelet legmagasabb formája, nem pedig egyszemélyes show, ahol bármit be lehet vetni, hogy felkeltsék az emberek figyelmét.

Egyesek hívők szerint is az Úr és a megváltás iránti teljes tiszteletlenségről árulkodik a légdeszka használata a templomban. Mások viszont támogatásukról biztosították a papot és amellett érveltek, hogy nem kell túl komolyan venni a produkciót, ami akár új hívők megnyerésére is alkalmas lehet.

A Fülöp-szigetek a harmadik legnagyobb katolikus ország a földön, kb. 80 millió katolikus él ott.

Kapcsolódók

Kimaradt?