A januári lesz Erdélyben a leghidegebb a következő három hónap közül

A januári lesz Erdélyben a leghidegebb a következő három hónap közül, ekkor akár -7 Celsius fokig is lehűlhet a levegő hőmérséklete - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. Az adatok az Előrejelzések Európai Központjától származnak.

Januárban az ország középső, északi és helyenként a nyugati részén az átlaghőmérséklet az évszaknak megfelelő lesz, a többi régióban viszont a normális érték (-2 Celsius fok) fölé emelkedik. Bánságban és Körösvidéken -2 és 1, Máramarosban -3 és -2, Erdélyben viszont -7 és -1 fok körül alakul az átlaghőmérséklet. A keleti, dél-keleti és déli régiókat leszámítva több csapadékra számíthatunk a megszokottnál.

Február már melegebb lesz a januári hónapnál: Bánságban 0 és 2, Körösvidéken 0 és 1, Máramarosban -2 és 0, Erdélyben pedig -5 és 0 fokos átlaghőmérsékletet jósolnak. Leginkább az ország dél-keleti és déli részén a normálisnál magasabb hőmérsékleti értékekre figyelmeztetnek.

Márciusban szintén a dél-keleti és déli, valamint helyenként a nyugati régióban melegebb lesz az idő az ilyenkor megszokottnál, az ország egész részén pedig több csapadékot jósolnak az átlagosnál.  Márciusban Bánságban az átlaghőmérséklet 4-7, Körösvidéken 4-6, Máramaroson 3-5, Erdély pedig 0-5 Celsius fok körül alakul.

Kimaradt?