Visszatér december végére a tél

Hétfőtől az egész országban lehűlés várható, szilveszterkor és 2016 első napjaiban a nappali hőmérséklet 0-5, az éjszakai pedig -2 és -7 Celsius fok körül alakul - tájékoztat az Országos Meteorológiai Intézet. Havazás csak a hegyekben lesz.

Bánságban az év végén és 2016 elején az eddig megszokott 5-9 fokról maximum 2-3 fokra hűl a levegő hőmérséklete, az eddig megszokott 1-3 fokos éjszakai hőmérsékleti értékek helyett pedig -1 és -3 fokra számíthatunk.

Körösvidéken december 29. után lesz hűvösebb, a hőmérsékleti értékek pedig megközelítik az évszaknak megfelelőt: nappal maximum 2-4, éjszaka pedig -2 és -4 fok lesz. Január elseje után gyenge esőre figyelmeztetnek, akárcsak Bánságban.

 
Prospect weather for next 10 Days

The Siberian is coming !Data from meteociel 3D

Szerző: Cyclone Of Rhodes, 2015. december 25.

 

Erdélyben december 28-ig marad szokatlanul meleg az idő, ezt követően már 0-3 (nappali) és -7, valamint -3 (éjszakai) fokokra kell felkészülnünk. Futó záporokat jósolnak a meteorológusok január elseje után.

Máramarosban szintén hidegebb lesz a jelenleginél az év végén, nappal maximum 4 fokra melegedik fel a levegő, éjszaka -5 fok is előfordulhat. Szintén esőre figyelmeztetnek január elsejétől.

A hegyekben időszakos és gyenge havazást jósolnak december 27-én és 29-én, valamint 2016 első napjaiban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?