Müller Antal László forradalmár sírja előtt tisztelegtek Csíkszeredában

Katonai tiszteletadással, római katolikus és ortodox szertartással emlékeztek meg Csíkszeredában az 1989. december 22-ről 23-ra virradó éjszakán Brassóban elhunyt, csíkszeredai katonáról, Müller Antal Lászlóról.

Katonai tiszteletadás mellett idén is megemlékeznek Csíkszeredában a 18 évesen elhunyt kiskatonáról, Müller Antal Lászlóról, aki az 1989-es romániai események idején a brassói harcok során lelte halálát.

A Szentlélek utcai temetőben tartott keddi megemlékezésen a családtagok mellett tisztelői, a város és megye elöljárói hajtottak fejet. Sírjánál Darvas-Kozma József esperes mondott igét. A tiszteletadáson jelen volt az erdőalji hegyivadász-alakulat és a katonai zenekar.

Az önkormányzat nevében az elesett katona sírját Antal Attila megbízott polgármester és Füleki Zoltán megbízott alpolgármester helyezett el. A csíkszeredai RMDSZ nevében Veress Dávid városi tanácsos koszorúzott.

Müller László halálának körülményei még tisztázatlanok – tájékoztat a forradalom mártírjainak emléket állító internetes oldal, a 2005-ben indított portalulrevolutiei.ro. Az oldalon az áldozatok fényképei, adatai mellett arról is hírt adnak, hogyan haladnak azok a perek, amelyeket a elhunytak családtagjai, civil szervezetek indítottak.

Müller Antal László 1971. június 24-én született, Csíkszeredában végezte általános és középiskolai tanulmányait. Tizennyolc évesen, 1989 őszén vonult be kötelező sorkatonai szolgálatra, és a predeali hegyivadász alakulathoz került. A decemberi események idején, december 22-ről 23-ra virradó éjszaka Brassóban kapott golyó általi halálos sebet. Halála után alhadnaggyá léptették elő, a forradalom hősi halottjának nyilvánították, a csíkszeredai utca pedig, ahol lakott, a Müller László nevet vette fel.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?