A belügyminiszter lemondását kérik a román vendégmunkások

Petre Tobă belügyminiszter lemondását kéri a külföldön élő román állampolgárok szervezete a román-magyar határon ezekben a napokban kialakult hatalmas torlódások miatt.

Az Európai Románok Egyesületeinek Szövetsége (FADERE) felháborítónak tartja, hogy a román hatóságok nemtörődömsége miatt az év végi ünnepekre hazaigyekvő román vendégmunkások nem tudnak civilizált körülmények között belépni az országba.

Keddi közleményükben emlékeztetnek arra, hogy a román-magyar határon már jó ideje akadozik az átkelés, ennek ellenére Petre Tobă belügyminiszter semmit sem tett a helyzet javításáért. „Ahelyett, hogy nyitott karokkal fogadnák őket, kirekesztik az országból a Romániába rengeteg pénzt hazaküldő vendégmunkásokat” – olvasható a közleményben.

Mint ismert, az elmúlt napokban megsokszorozódott a forgalom a román-magyar határátkelőkön, kilométeres kocsisorok alakultak ki, a Romániába való belépéshez sokszor öt órát kellett várakozni. A nagylaki autópálya-határátkelőt ráadásul órákra le kellett zárni kedden az informatikai rendszer meghibásodása miatt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?