banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Nevetséges okból szavazták le egy városban a napelemek felállítását

Az amerikai észak-karolinai Woodlandben közgyűlést tartottak, miután emberek egy csoportja teljesen kiakadt azon, hogy egy cég napelemeket telepítene a város autóútja mellé. Végül le is szavazták a lehetőséget - a lehető legértelmetlenebb okból.

Egy Bobby Mann nevű férfi a városi gyűlésen azzal szólalt fel, hogy a napelemek minden energiát elszívnának a Napból, ami ártana a helyi vállalkozásoknak.

Jane Mann is felszólalt, aki korábban természettudományokat tanított a helyi iskolában. Azt mondta, a napelemek akadályoznák a környék növényeit a fotoszintetizálásban. Ő maga látott már olyan növényeket, amik napelemek mellett voltak, és elszáradtak, mert nekik nem jutott elég napfény. Sőt, azt is mondta, egyelőre senki nem tudja megmondani, nem okoz-e rákot a napenergia, mert a környéken különösen sok a rákos megbetegedés.

A napelemeket telepíteni tervező Strata cég képviselője is felszólalt a gyűlésen, és megpróbálta elmondani hogy szó sincs ilyen negatív hatásokról, mert a napelem nem vonzza oda a napfényt. A várost viszont nem sikerült meggyőzni, ezért napelemmóratóriumot hoztak – írja a 24.hu.

Kimaradt?