Ünnepre hangoló rendezvények a Sapientián

Kézműves vásár, ajándék-gyűjtés és jótékonysági est szerepel a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Karának decemberi, ünnepváró programjában.

December 14. és 16. között, hétfőtől szerdáig, reggel 9 órától délután 3-ig kézműves vásárt tartanak a Sapientia marosvásárhelyi hallgatói az egyetem aulájában, ahol a saját készítésű munkáikat lehet megtekinteni és megvásárolni.

Kapni jó, de adni még jobb! – vallják az egyetem diákjai, akik az idén is szeretnék megörvendeztetni  a kevésbé szerencsés gyerekeket a szeretet ünnepe alkalmából, ezért gyűjtést szerveznek. Elsősorban nem romlandó élelmiszerekre (liszt, lekvár, cukor, zakuszka, stb.), tisztítószerekre (mosópor, mosogatószer, fertőtlenítőszerek, stb.) és pénzre van szükség, ezeket várják legkésőbb december 17-ig várjuk a dékáni hivatalba. Az összegyűlt adományokat a marosvásárhelyi Szent Cecília Egyetemista Kollégium és a Szent Erzsébet Alapítványnak adják át a Karácsonyi Jótékonysági Est keretében.

A Több perc az ünnep című karácsonyi jótékonysági estre december 17-én, este 6 órától kerül sor az egyetem aulájában. A Sapientia kórusa mellett fellépnek a Szent Cecília Egyetemista Kollégium tagjai.

Kimaradt?