Bukaresti drogkereskedőkre csaptak le a háromszéki rendőrök

Háromszéki rendőrök számoltak fel egy etnobotanikus drogokat forgalmazó bukaresti bűnszövetekezetet.

Nicoleta Marin szóvivő tájékoztatása szerint a Kovászna megyei szervezett bűnözés elleni rendőrség és a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) szerdán 12 bukaresti helyszínen végzett házkutatást 7 olyan személynél, akiket azzal gyanúsítanak, hogy etnobotanikus drogokat forgalmaztak internetes fórumokon.

A házkutatások során lefoglaltak 800 grammnyi vegyszert, ami etnobotanikus kábítószer előállítására alkalmas, továbbá 11 liter alkoholt és 40 kilogrammnyi kábítószer alapanyagnak használt növényt és 122 tasak pszichoaktív kábítószert is találtak.

A rendőrségi szóvivő szerint korábban azonosítottak egy háromszéki kábítószer-fogyasztót, aki interneten vásárolta az etnobotanikus drogokat, és általa számolták fel a bukaresti bűnbandát, ezért irányította az akciót a Kovászna megyei rendőrség és ügyészség.

A nyomozás során megállapították, hogy 2014 végén egy nőből és két férfiből álló bukaresti társaság létrehozott egy internetes honlapot, amelyen keresztül értékesítették a kábítószereket. A honlapon azt állították, hogy az általuk forgalmazott termékek engedélyezve vannak és eladásuk, fogyasztásuk törvényes.

Gyorspostával küldték

A bűnbanda idén szeptemberben kiterjesztette tevékenységét, négy másik férfit toboroztak az általuk működtetett hálózatba, illetve szerződést kötöttek egy gyorsposta szolgálattal. A rendőrség szerint a társaság idén szeptember és november között gyorspostával közel 1300 kábítószert tartalmazó csomagot szállítottak ki országszerte, ezáltal 364.000 lejnyi bevételre tettek szert. A rendőrség szerdán nyolc személyt vett őrizetbe Bukarestben, és szállították Kovászna megyébe kihallgatásra.

Kapcsolódók

Kimaradt?