Idén 250 milliót szánnak az utak téli tisztítására

Az Országos Útügyi Vállalat (CNADNR) idén 250 millió lejes költségvetéssel rendelkezik, ebből kötheti meg a szerződéseket az utak téli tisztítására. A kirendelt pénzkeret mintegy 15 százalékkal kisebb a tavaly hóeltakarításra szánt összegnél, amikor 300 millió lejt költöttek ezekre a szolgáltatásokra – közölte Mircea Pop, a CNADNR vezérigazgatója.utilaje-deszapezire4

Információk szerint az útügyi vállalat helyi cégekkel kötne szerződést a téli úttisztításra, többek közt a Dorinel Umbrărescu tulajdonában lévő Spedition UMB és Tehnostrade, Romstrade (Nelu Iordache), Delta ACM (Florea Diaconu) illetve a Pa&Co (Costel Căşuneanu) vállalkozások szerepelnek a partnerek között.

A vállalat jelenleg legtöbb esetben megkötötte a hóeltakarításra vonatkozó szerződéseket, de olyan körzetek is vannak, ahol az érdeklődés hiánya, vagy a kedvezőtlen ajánlatok miatt még zajlanak az egyeztetések.

A CNADNR székhelye Bukarestben van, a vállalat hét regionális központtal rendelkezik, ezek Bukarest, Craiova, Temesvár, Kolozsvár, Brassó, Iaşi és Konstanca településeken találhatók.

Kimaradt?