Ezért követhetett el öngyilkosságot a csíkszeredai börtönőr

Bérlevágással, sőt kirúgással fenyegették felettesei azt a csíkszeredai börtönőrt, aki hétfőn főbe lőtte magát a szolgálati fegyverével – írja a büntetés-végrehajtási intézetből származó forrásokra hivatkozva a Vocea Transilvaniei.

A portál úgy tudja, hogy a Gabriel keresztnevű 36 éves férfinak a börtön vezetősége azt vetette a szemére, hogy nem a szabályzatnak megfelelően járt el, amikor egy korábbi alkalommal a szolgálati idejében verekedés tört ki az elítéltek között. A Vocea Transilvaniei névtelen forrása nem részletezte, hogy pontosan mit tévedett a börtönőr.

„A társai is tudják, hogy miért lett öngyilkos. Az igazság az, hogy bérlevágással és kirúgással is fenyegették felettesei a történtek után. A börtön vezetősége eltitkolja az igazságot. Gabi azért lett öngyilkos, mert nem bírta a feletteseitől érkező nyomást” – nyilatkozta a portálnak a börtön alkalmazottja.

A Vocea Transilvaniei emlékeztet arra, hogy a börtön vezetősége csak kedden hozta nyilvánosságra a hétfőn reggel történt tragédiát. Ekkor az intézmény helyettes szóvivője a sajtónak elmondta, hogy az őr fél 8 körül lőtte főbe magát a szolgálati fegyverével, és a kihívott mentősök csak a halál beálltát tudták megállapítani. Miklós Zoltán közölte azt is, hogy a férfinek a börtön vezetőségének tudomása szerint nem voltak pszichikai problémái.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?