Kommandón tartották a háromszéki kihelyezett megyei tanácsülést

Fogorvosi rendelőt és gyógyszertárat alakítanának ki Kovászna megye legmagasabb pontján fekvő Kommandón, ehhez Kocsis Béla polgármester 350 ezer lejes támogatást igényelt a háromszéki önkormányzattól.

A Kovászna megyei tanács Kommandón tartotta legutóbbi kihelyezett ülését, ahol Henning László alelnöke kifejtette: Kommandó számára az idei év problémás volt, hiszen a kovásznai vízhálózat munkálatai miatt alaposan felásták Kovászna és Kommandó közti útszakaszt. Bonyolítja a helyzetet, hogy jogilag Kovászna város és Kommandó község osztoznak ezen a szakaszon, éppen ezért a megyei önkormányzat 350 ezer lejt szavazott meg az út karbantartására.

Kovács Ödön megyemenedzser szerint az út felújításában, illetve lényeges javításában a megyei önkormányzat nem tud segítséget nyújtani, mindaddig, amíg a kovásznai vízvezetési munkálatok nem zárulnak le, addig az út ugyanis a kivitelező tulajdonában van.

Kovászna megye tanácsának elnöke, Tamás Sándor a kihelyezett ülésen azt is bejelentette, hogy jövőre lebontják a ma már csak tűzgyújtónak megfelelő kommandói tábor épületeit és korszerű ingatlanokat húznak helyükbe.

A Kommandón szervezett megyei tanácsülésen emellett arról is döntöttek, hogy 367.500 lejjel támogatják a Sepsi SIC sport klubot, illetve 32 ezer lejt biztosítanak a Székely Nemzeti Múzeum számára, pénz amiből felújítják a sepsiszentgyörgyi képtár épületének tornyában található óraszerkezetet. Emellett a háromszéki önkormányzat további 3 millió lejt költ a Kilyén-Uzon-Bikfalva-Brassó megyehatárt összekötő útszakaszon zajló munkálatok folytatására.

Kimaradt?