Pénzükért perelnek a háromszéki tanárok

Több mint 1000 háromszéki pedagógus perelte be a tanfelügyelőséget azért, mert nem kapták meg a törvény szerint járó évi 100 eurós támogatási keretet, amelyből szakkönyveket vásárolhatnának.

Keresztélt Irma Kovászna megyei főtanfelügyelő elmondta: a jogszabály 2006-ban lépett életbe, de erre a célra 2010-től nem kaptak pénzkeretet az oktatási minisztériumtól.
Háromszéken több tanár indított pert, a bíróságok sorozatban a pedagógusok javára döntöttek, ezért a tanfelügyelőségnek fizetnie kell. Keresztély Irma szerint eddig 763 személy számára utaltak ki 335 ezer lejt, és még további 349 pedagógus igényelt összesen közel 188 ezer lejes támogatást.konyv

A maszol.ro érdeklődésére a főtanfelügyelő leszögezte: csak azok a tanárok jogosultak a szakkönyv vásárlási támogatásra, akik pert indítottak és azt meg is nyerték.

Keresztély Irma felhívta az érintettek figyelmét arra, hogy a következő hetekben igyekezzenek a 100 eurós keretből megvásárolni a szakkönyveket, és nyújtsák be a számlákat a tanfelügyelőségre, mivel azok akik év végig nem tudnak elszámolni a támogatással, elveszítik azt. A szakkönyvvásárlásra szánt összeg nem megy át jövő évre, ezért vissza kell utalni az oktatási minisztériumnak.

Kimaradt?