Didaktikai eszközök a Bernády Iskolának a Studium-Prospero Alapítványtól

A marosvásárhelyi Dr. Bernády György Általános Iskola IV. E. osztályában adta át a Studium-Prospero Alapítvány azt a 800 ezer forint értékű adományt, három laptopot és két videó-projektort , amely az oktatás minőségét hivatott javítani.

Ez a harmadik olyan marosvásárhelyi tanintézmény, amelyet a Studium-Prospero Alapítvány különböző taneszközökkel, az oktatást segítő felszereléssel támogat. A Studium-Prospero Alapítvány a marosvásárhelyi állami magyar nyelvű felsőoktatás támogatását tűzte ki feladatául ezelőtt 16 évvel, de az utóbbi két évben három marosvásárhelyi iskola osztályait is segítette hozzájutni olyan eszközökhöz, amelyeket a mindennapi önkormányzati támogatottságuk nem enged meg beszerezni. „Folytatódik a gimnáziumokban tanuló diákok támogatása idén is. A Dr. Bernády György Általános Iskolára esett választásunk 2015-ban. A Bethlen Gábor Alaptól pályázat útján nyert támogatást didaktikai eszközökre fordítjuk” – fogalmazott Vass Levente, az alapítvány ügyvezető elnöke.

Első alkalommal, két évvel ezelőtt Bolyai Farkas Elméleti Líceum és a Református Kollégium részesült a nagyvonalú támogatásban, míg a tavaly a Művészeti Líceum. Az idén a Dr. Bernády György Általános Iskolát érte a szerencse, hogy a Bethlen Gábor Alap hozzájárulásával, a Studium-Prospero Alapítványtól átvehette a didaktikai eszközöket, a három laptopot és a két videó-projektort. Vass Levente az átadó ünnepségen elmondta, a két éve indított projektet folytatják, más tanintézményeket is szeretnének támogatni, ugyanakkor azt is reméli, hogy az ő kezdeményezésük példájából kiindulva, más is kedvet kap a hasonló cselekedetre, támogatás nyújtására.

A technikai eszközök közül az egyik videó-projektor 3 dimenziós vetítésre is használható, a laptopok pedig operációs rendszerrel vannak feltöltve – ismertette Kali István projektmenedzser a tudnivalókat.

Az adományt népviseletbe öltözött gyerekek köszönték meg, akik népdalokat énekeltek a vendégeknek és az iskola jelenlevő vezetőinek. Az iskola támogatását Balás Éva tanítónő kezdeményezte, akinek a meggyőző munkájáért köszönetet is mondott Vass Levente. „A Studium Alapítvány segítségével beszerzett felszerelés lehetővé teszi azt, hogy az iskola közelebb kerüljön az ideális oktatási feltételek megteremtéséhez, hisz a digitális tankönyvek korában alapvető követelmény, hogy a tantermek ilyen eszközökkel legyenek felszerelve. Az élményszerű oktatás, ami iskolánk pedagógusainak célja, a tanulási tartalmak könnyebb elérése, változatos bemutatása, feldolgozása válik lehetővé ezáltal a segítség által számos diák és pedagógus számára. Használható tudás birtokába juthatnak a diákok a rendelkezésre álló digitalizált tartalmak hozzáférésével a nyelvtanulás, tudományok, irodalom, zene és képzőművészet terén. Mivel iskolánk számos osztályterme internet-hozzáférést is lehetővé tesz, ez a felszerelés ablak lesz a világra” – mondta Balás Éva.

 

Kimaradt?