Adventre készülődik Csíkszereda

A csíkszeredai Majláth Gusztáv Károly téren már helyére került a városi kertészet munkatársai által készített adventi koszorú, és a közel tizenkét méter magas fenyőfát is felállították, ez a hét végére már teljes díszében fog pompázni. Idén a Csíksomlyói Közbirtokosság adományozta a fenyőfát, díszítésére pedig a Grafirka Egyesület kézművesei ajánlkoztak.

Ötödik éve minden Adventkor „Négy vasárnap – négy gyertyaláng" – adventi rendezvénysorozattal készül a város a karácsonyi ünnepkörre, amelyen családias hangulatú ünnepség keretében gyúlnak ki a koszorú gyertyafényei, így teremtenek lehetőséget arra, hogy a város lakói együtt, közösségben éljék meg a kegyelmi időt.1128-adventikoszoru1

Idén Advent első vasárnapján, december 2-án, 17.00 órától gyújtják fel a koszorú első gyertyáját, és ezzel egy időben ünnepi fényárba öltözik a város karácsonyfája. Az alkalomhoz illő utcai díszvilágítást is beüzemelik.

Az adventi vasárnapokon, a helyi iskolák diákjainak, valamint a történelmi egyházak képviselőinek közreműködésével december 9-én, 16-án és 23-án 17.00 órától kezdődnek majd az újabb gyertyagyújtó ünnepségek.

Kimaradt?