A kormány az igényelt üzemanyag tizedét kölcsönzi a CFR-nek

A kormány mindössze 2000 tonna gázolajat bocsát a téli időszakban a Román Vasúti Társaság (CFR) rendelkezésére, annak ellenére, hogy a közlekedési minisztérium ennek tízszeresét igényelte ahhoz, hogy a közlekedés zökkenésmentes lehessen.

A kormány keddi ülésén fogadta el azt a sürgősségi kormányrendeletet, miszerint az állami takarékból 2000 tonna üzemanyagot kölcsönöz a CFR-nek a téli forgalom fenntartására. A gázolajkölcsönt a vasút 2013 október 31-ig kell megtérítse – közölte Andrei Zaharescu kormányszóvivő.tren

A közlekedési minisztérium az állami tartalékalapból 20 ezer tonna gázolajat, illetve 50 tonna könnyű fűtőolajat szeretett volna kölcsönözni a CFR számára, hogy ezzel biztosítsák a tél folyamán a személyszállítást és elkerüljék a drágításokat.

A szaktárca korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy télen a személyszállító szerelvények üzemeltetéséhez jóval több üzemanyagra van szükség, indoklásuk szerint, ha nem hozzák meg a szükséges mentő intézkedéseket, a CFR személyszállítást biztosító részlegének a működése veszélybe kerül.

Kimaradt?