Alig 74 percet élt a szervdonor kislány

Emma Lee és férje, Drew  évekig tartó sikertelen próbálkozás után tudta meg, hogy ikreket várnak.Örömük nem tartott sokáig.

Akkor még nem tudhatták, hogy néhány hét múlva éppen ugyanazzal a szörnyű hírrel kell majd szembenézniük, mint szeptemberben annak a kisfiúnak a szülei, akik csupán száz percig élő fiuk veséit és szívbillentyűit transzplantációra ajánlották fel.

Emma Lee és férje ikreiről a 12. heti genetikai ultrahangon kiderült, a pár kislánya anenkefáliával fejlődik, egy olyan rendellenességgel, aminek következtében a magzatnak csak az agytörzse fejlődik ki rendesen, az agya nem. Nem sokkal később a reménykedő szülőkkel közölték, gyermekük menthetetlen.

„Hiába ajánlották fel nekünk, hogy abortálják a beteg babát, nemet mondtunk. Még úgy is, hogy tudtuk, ezzel adott esetben veszélybe sodorhatjuk az egészséges gyermekünket is, hiszen az anenkefália növelte a koraszülés valószínűségét” – mondták el a Mirror brit lapnak. Josh, az ikerpár másik tagja megszületett.

A kislány születését követően mindössze 74 percet élt, a közösen eltöltött pillanatokra élete végéig emlékezni fog, mondta el az édesanya. „Sokáig nem döntöttünk arról, milyen nevet adunk neki. Végül, miután megszületett, a Hope nevet választottuk, mert a lányunk születése nekünk és a szervre várakozóknak is reményt jelentett.” A szülők elmondták, a lányuk elvesztése feletti fájdalmat kisfiuk enyhíti és az a tudat, hogy Hope tovább él azokban, akiknek megmentette az életét – írja a 24.hu.

Kimaradt?