Házkutatást tartottak a HVIM kézdivásárhelyi elnökénél

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) kézdivásárhelyi kézdivásárhelyi elnökénél hétfőn a hatóságok házkutatást tartottak – közölte a HVIM hírszolgálata. 

A mozgalom szerint semmiféle gyanúsítást nem közöltek a fiatalemberrel, akit a HVIM közleménye nem nevez meg ( a honlapjuk szerint Szőcs Zoltán a kézdivásárhelyi elnök). Egy magyar zászlót, a vármegyéhez köthető zászlókat és pólókat, illetve a HVIM Iránymutatása nevű kiadványt foglalták le. Emellett lefoglalták a kézdivásárhelyi elnök számítógépét és a laptopját is, és a munkahelyét is átkutatták.

 

Figyelem! A Román állam újra mozgalmunkra támadt.Törvénytelen állami megfélemlítés a Hatvannégy Vármegye ellen!A...

Posted by Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) on Monday, November 30, 2015

Mivel az érintett személy magyar állampolgár is, a HVIM konzulátusi segítséget is kért. A hatóságok közölték a vármegyés vezetővel, hogy Bukarestbe viszik kihallgatásra. Valószínűleg szervezett bűnözés elleni ügyészség (DIICOT) vizsgálódik ellene. Bűnvádi eljárás nem indult, a fiatalembert nem vették őrizetbe.

„Amennyiben bármi gyanúsításuk van, akkor közöljék, viszont ha nincs, akkor semmilyen jogi lehetőségük nincs ilyen megfélemlítő lépésekre, Természetesen a nemzetközi sajtóhoz és az Európai Parlament nyilvánosságához is fordulunk” – közölte a HVIM.

Kapcsolódók

Kimaradt?