Zakuszkával, kompóttal készülnek adventre Marosvásárhelyen

Hamarosan elkezdődik az adventi készülődés Marosvásárhelyen is, szervezetek, egyesületek hívják az érdeklődőket a közös élményre, az adventi koszorú elkészítésére.

Hatalmas méretű, három méter átmérőjű adventi koszorút készít Marosvásárhelyen a Máltai Segélyszolgálat november 28-án, szombat délután a Belvárosi Keresztelő szent János Plébániatemplom udvarán. Az eseményre a szervezők várják a város lakosságát is, akik a helyszínen kapnak fenyőágat és bekapcsolódhatnak a tevékenységbe. A terv szerint az elkészült adventi koszorún az első gyertyát este hat órakor gyújtják meg, a mise kezdete előtt.

Ugyancsak szombatra, az RMDSZ Maros megyei szervezetének székhelyén a városi RMDSZ Nőszervezet hirdetett adventi koszorúkészítő műhelyt, délelőtt 10 és este 6 között. A Dózsa György utcai székházban, az első emeleten tapasztalt koszorúkészítőktől tanulhatnak a kezdők - arra kérik azokat, akik már jártasok ebben és vállalnák mások tanítását, jelentkezzenek Koreck Máriánál Facebookon, vagy a 0722-318605-os telefonszámon.

Az adventi koszorúhoz szükséges fenyőágról, drótról a szervezők gondoskodnak, a résztvevőknek díszeket, gyertyákat kell magukkal vinniük. Tea és kávé, háttérzene ugyancsak a szervezők jóvoltából lesz. Ezen kívül azt kéri a nőszervezet, hogy akinek a kamrájában saját készítésű kompótja, lekvárja, zakuszkája, savanyúsága, vagy egyéb tartós élelmiszere van, vigye magával, hogy csomagokat készíthessenek karácsonyra, és meglephessék azokat a családokat, akiknek a legszükségesebbekre sem telik. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?