Colectiv-tragédia: tízen még életveszélyben vannak a Bukarestben ápolt sérültek közül

A Colectiv klubban történt tragikus 39 sérültjét ápolják jelenleg bukaresti kórházakban, további 27 sérültet Nagy-Britanniában, Belgiumban, Hollandiában, Ausztriában, Izraelben, Norvégiában és Németországban kezelnek – közölte kedden az egészségügyi minisztérium.

A fővárosi kórházakban lévő 39 sérültből 10-nek válságos vagy nagyon súlyos az állapota, ám jó hír, hogy a korábban ápoltak közül 42-en már elhagyhatták a kórházat. Belgiumban jelenleg nyolc személyt kezelnek, mind a nyolcnak stabil az állapota, öten közülük látványosan gyógyulnak.

Nagy-Britanniába kilenc sérültet szállítottak, hárman közülük elhunytak, a többinek stabil az állapota.  Hollandiába nyolc áldozat került, ketten időközben elhunytak. Az Izraelbe szállított három sérült közül kettőnek stabil az állapota, a harmadik meghalt. Ausztriába négy sérültet vittek, egyikük elhunyt, a többinek stabil az állapota.

Német kórházakba öt áldozat került, hárman közülük saját felelősségre elhagyták a kórházat, egyikük egy német állampolgár. Két másik sérült is átkerült német kórházba, ketten azonban elhunytak.  A Norvégiába szállított áldozatnak jelenleg stabil az állapota. Francia és svájci kórházba egy-egy sérültet szállítottak volna, de mindketten elhunytak a szállítás során.

Az október 30-ai bukaresti tűzesetben a helyszínen 26-an haltak meg, egy sérült pedig a kórház fele a mentőautóban. A tragédiát követő három hétben további 33-an hunytak el, így már 60 a halálos áldozatok száma.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?