Ilyen időre számíthatunk Mikuláskor

A következő két hétben Erdélyben lesz a leghidegebb a Kárpátoktól nyugatra - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében, amelyet az Európai Középtávú Előrejelző Központ adatai alapján állított össze. Hóra leginkább Erdélyben számíthatunk.

Bánságban november 23. és december 6. között a hőmérsékleti értékek már az évszaknak megfelelőek lesznek, bizonyos napokon pedig még hidegebbre számíthatunk a megszokottnál. A maximális átlaghőmérséklet 5-9, a minimális 0-4 Celsius fok körül alakul.

A leghidegebb november 25-26-án, valamint 28-29-én várható. Esőre figyelmeztetnek. Mikuláskor, december 6-án 5 Celsius fok lesz az előrejelzések szerint, éjszaka pedig -1 fok.

Körösvidéken a maximális nappali hőmérséklet a következő két hétben 4-7, a minimális pedig 0-4 fok körül várható. A leghidegebb napok ugyanazokon a napokon lesznek, mint Bánságban, ekkor a hőmérséklet az évszaknak megfelelő érték alá esik. Jeges eső is előfordulhat. December 6-án 3 fokra, éjszaka -1 fokra számíthatunk.

Erdélyben a hőmérő higanyszála a következő két hétben maximum 3-7 fokra kúszik fel, a minimális átlaghőmérséklet -3 és 2 Celsius fok körül alakul. A leghidegebb napok november 28-29-re esnek. Havazás is előfordulhat, de a havas eső valószínűbb. Mikulás napján nappal 2 fokra, éjszaka -3 fokra figyelmeztetnek.

Máramarosban valamivel melegebb lesz, mint Erdélyben november 23. és december 6. között: a maximális nappali hőmérséklet 4-7 Celsius körül alakul, éjszaka -2 és 0 fokra számíthatunk. Eső ebben a régióban is előfordulhat. December 6-án nappal 2, éjszaka -2 fokot jósolnak a meteorológusok.  

A hegyekben az évszaknak megfelelő lesz az időjárás, a hőmérő higanyszála mindössze 2 fokra kúszik fel, a minimális hőmérsékleti érték -7 fok lesz. 1400 méternél magasabban havazni fog, ennél alacsonyabban leginkább havas esőre számíthatunk.

Kimaradt?