Jótékony céllal vetkőztek le az oxfordi és warwicki egyetem diáklányai

Két „meztelen naptár” is készült a napokban angol egyetemista lányokról. Előbb a híres Oxfordi Egyetem női rögbicsapatának játékosai, majd a Warwicki Egyetem evezősei vetkőztek le – persze jótékony céllal. 

Nem ez az első alkalom, hogy az oxfordi egyetem sportolói ledobták a ruháikat, 2014-ben például hetven élsportoló vett részt egy hasonló fotózáson.Az edzés közben elkapott képekből „meztelen naptárak” készülnek, amihez tíz-, illetve tizenkét fontos áron lehet majd hozzájutni. A bevételt az egyetem a Beat nevű segélyszervezetnek ajánlotta fel.

A csapat december 10-én jótékonysági mérkőzésen riválisa, a Cambridge ellen lép pályára.

​Ugyancsak rutinos „vetközőknek” számítanak a Warwicki Egyetem diáklányai is, az intézmény evezőscsapata a tavalyi sikeren felbúzdulva (12 ezet fontra árultak össze a naptárakból) idén is kamera elé álltak. Ez alkalommal tizenegy 18 és 21 év közötti diáklány dacolt a tabukkal és a hideggel az Avon folyó partján. 

„Szeretnénk a tavalyinál több pénzt gyűjteni a Macmillan Rákkutató Intézetnek” – mondta el a Daily Mailnek Amy, a 20 éves történelem és politológia szakos diáklány. Hozzátette: 2500 naptárt rendeltek, ami a tavalyinál 500-zal több. Emellett nyomtattak 120 posztert is, tehát minden esély megvan arra, hogy a tavalyi bevételt túlszárnyalják. 

Kimaradt?