Interneten toboroznak lakókat egy magyarországi faluba

Hajdú-Bihar megye más településeihez hasonlóan Folyáson is komoly gond a lakosság elvándorlása és a népesség elöregedése, a helyi önkormányzat azonban nem hagyja annyiban: 2012 óta a honlapján olvasható felhívással csábít a településre lakókat, a természet közelségét és a nyugalmat ígérve a leendő betelepülőknek.

"Ha szeretne reggelente madárcsicsergésre ébredni, vagy fontos önnek, hogy gyermekei egészséges környezetben nőjenek fel, egy nyaralót, hétvégi házat keres, vagy csak egy csendes, nyugodt, békés környezetben szeretne élni, akkor költözzön hozzánk! Az itt lakó emberek barátságosak, és szívesen fogadják a letelepedni szándékozó dolgos családokat" – olvasható.

Szerény, de mégis siker, hogy három év alatt négy család érkezett a 314 fős Folyásra Hajdúnánásról, Debrecenből és Polgárról. Más településekkel ellentétben egy forintért nem adnak telket, ám a komoly érdeklődőknek kedvezményt biztosítanak. Az üresen álló házakat, telkeket az önkormányzat igyekszik felvásárolni, majd a felújítás után értékesíteni – írja a 24.hu.

Kimaradt?