Jogosítvány megszerzésében nyújt segítséget a MOL Románia

A hajtási jogosítvány megszerzésének költségeit biztosítja a MOL Románia és A Közösségért Alapítvány hátrányos helyzetű, nehéz anyagi körülmények között élő 25 fiatalnak. A „Jogosítvány a jövőhöz” nevű program azoknak nyújt segítséget, akiknek a munkavállalásnál feltétel vagy előny a gépjárművezetői engedély, illetve hasznos eszköz a munkaköri teendők ellátásában azoknak, akik már dolgoznak.

A pályázat lebonyolításában négy partnerszervezet vesz részt: a Dévai Szent Ferenc Alapítvány, Fundația Principesa Margareta a României, Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület és a Salvați Copiii România. A program anyagi támogatást biztosít 17-25 éves fiatalok részére, B, C, D kategóriájú, traktor, trolibusz és villamos gépjárművezetői engedély költségeinek fedezéséhez.

A program részletei valamint a pályázáshoz szükséges dokumentumok letölthetőek a MOL Románia honlapjáról.

„Vannak olyan embertársaink, akik anyagi források nélkül indulnak az életben, és emiatt szakmai téren sem rendelkeznek túl sok lehetőséggel. Talán semmi sem bizonyítja jobban valaki rátermettségét, mint az, ha az illető az anyagi nehézségek dacára felemelkedik, és a szakmában jól teljesít” - nyilatkozta Daradics Kinga. A MOL Románia ügyvezető igazgatója szerint mindez szembeötlő a hátrányos társadalmi helyzetű, vagy a szétesett családokból származó fiatalok esetében, akik nem rendelkeznek a szakmai felkészülés és továbbképzés lehetőségével.

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány négy másik civil szervezettel együttműködésben ezért indította el a „Jogosítvány a jövőhöz” programot, egy gépjárművezetői engedély ugyanis munkahelyet jelenthet, akár a jövőjét biztosíthatja egy fiatalnak és családjának. „A program számunkra is egy új lépés, mivel ez az első kiírás és bízom benne, hogy közvetlen, pozitív hatása lesz a társadalomra, közösségekre, hiszen a saját és a partnerszervezetek tapasztalataira alapozzuk” – mondta Daradics Kinga.

Kimaradt?