Szamosújvári gyerekek sérültek meg a magyarországi balesetben

Egy budapesti táncfesztiválra tartó szamosújvári gyerekek utaztak abban a román kisbuszban, amelynek sofőrje szombaton halálos kimenetelű balesetet okozott a magyarországi Pusztaszeren.

Mint ismert, a román mikrobusz nem adta meg az elsőbbséget a tőle balról, a védett úton érkező személyautónak, és összeütköztek. Az autót vezető 57 éves csongrádi nő a helyszínen életét vesztette. A balesetben a mikrobusz utasai is megsérültek, tizenketten könnyebben, hárman súlyosan.

A szálltási cég vezetője a Someșeanul.ro-nak elmondta, a kisbuszban utazó örmény táncegyüttes kiránduláson vett részt Magyarországon, szombat este pedig egy táncfesztiválon kellett volna fellépniük, vasárnap utaztak volna haza Szamosújvárra.  A sérültek közül jelenleg két lányt, valamint a sofőrt a szegedi kórházban ápolnak. A baleset után a cég egy másik járművével a kisbusz utasait egy hotelbe szállította.

Ugyancsak a cég vezetőjének elmondása szerint a balesetet okozó sofőr, aki súlyos sérüléseket szenvedett, több mint nyolc éve dolgozik a vállalatnál és több mint 1 millió kilométert vezetett már.

Kapcsolódók

Kimaradt?