Ilyen lesz az időjárás a hét közepéig

Annak ellenére, hogy vasárnap este havazni kezdett Románia északi részében, szép időt jósolnak a meteorológusok a következő napokra. Az ország egyes régióiban akár 20 fok is lehet a maximális hőmérséklet.

Hétfőn a nappali hőmérsékletek növekednek az előző napihoz képest, így az ország nyugati és déli régióiban a november közepén megszokottnál melegebb időre lehet számítani. Az ég időnként felhős lesz, enyhe eső előfordulhat helyenként a hegyekben, az ország középső és északi területein, máshol csak elszigetelten kell csapadékra számítani. A szél helyenként, főleg délen, keleten és az ország középső régióiban felélénkül, akár 50-60 km/h-ra. A maximális hőmérsékletek 7 (Moldova) és 20 fok (Munténia) között alakulnak.

Kedden az évszakhoz képest meleg időre kell számítani, főleg az ország nyugati régióiban. Az ég változó lesz, időszakos felhősödés keleten és északon fordulhat elő, ahol enyhe csapadékesésre is van kilátás. A maximális hőmérsékletek 8-19 fok között alakulnak.

Szerdán még tart majd az évszakhoz képest meleg idő. Az ég időnként felhős lesz, és helyenként északon, az ország többi régiójában izoláltan esőre is lehet számítani. Éjszaka a hegyekben havaseső és hóhullás is kialakulhat. A szél az ország legtöbb régiójában felerősödik. A maximális hőmérsékletek 11 (Erdély) és 20 fok (Olténia délnyugati része) között alakulnak.  

Csütörtökön a hőmérsékleti értékek enyhe csökkenést mutatnak ugyan az előző napokhoz képest, mégis az ország legtöbb régiójában az évszakhoz képest melegebb időre van kilátás. Az égbolt változó lesz, időszakos felhősödés északon, az ország középső területein és keleten fordulhat elő, ahol gyenge csapadékhullásra is lehet számítani. Az előző napokhoz hasonlóan a szél felerősödhet, főleg az ország keleti, középső és délnyugati területein. A maximális hőmérsékletek 8-16 Celsius fok között alakulnak.

A következő hétvége nagy valószínűséggel esős lesz, főleg az ország nyugati, északi és középső régióiban. Péntektől a hőmérsékleti értékek az időszakhoz képest magasabbak maradnak, de jelentős csapadékra van kilátás az említett területeken.

Kapcsolódók

Kimaradt?