Egy órán át halottnak tettette magát a lány a Bataclanban

„Több mint egy órán keresztül halottnak tettettem magam” - ezt írta Facebookján a 22 éves Isobel Bowdery, aki november 13-án barátjával vett részt a Bataclan klubban az Eagles of Death Metal koncerten. Isobel túlélte a szörnyű támadást, elmesélte a történetét, és közzétett egy képet arról a véres felsőről, amit azon az estén viselt - írja a Telegraph alapján az Index.

Nem sokkal azután, hogy az együttes elkezdte játszani a hatodik számát, három fegyveres jelent meg, és tüzet nyitottak a teltházas koncerten. A koncerten nagyon vidám volt a hangulat, mindenki táncolt és mosolygott. Amikor bejöttek a fegyveresek, és lőni kezdtek, először naivan azt hittük, ez is a műsor része - osztotta meg a tragédiát a saját szemszögéből. 

Tucatnyi embert lőttek le a szemem láttára. A terem úszott a vérben. Felnőtt férfiak sírását lehetett hallani, akik halott barátnőjük testét tartották a karjaikban. Ahogy ott feküdtem az idegenek vérében, és vártam, hogy egy golyó véget vessen 22 éves földi pályafutásomnak, az általam szeretett emberek arcára gondoltam, és azt suttogtam: szeretlek - mesélte Isobel.

Tönkretett jövők, összetört szívű családok: egy pillanat műve. Sokkolva és egyedül feküdtem a földön olyan emberek közt, akik látták szeretteiket mozdulatlanul feküdni, és több mint egy órán át halottnak tettettem magam - fogalmazott a lány.

Visszatartottam a lélegzetemet, próbáltam nem mozdulni és nem sírni. Iszonyatosan szerencsés vagyok, hogy túléltem. De nagyon sokan nem voltak azok. Pedig csak ugyanazért voltak ott akkor, amiért én: hogy jól érezzék magukat péntek este.

Kegyetlen ez a világ. Sokak élete megváltozott azon az éjszakán, de csak rajtunk múlik, hogy jobb emberek legyünk. Hogy olyan életet éljünk, amiről ezek az ártatlan áldozatok álmodtak, de nem tudták már megvalósítani. Nyugodjatok békében, angyalok! Sosem felejtünk el titeket – zárta szomorú sorait.

Kapcsolódók

Kimaradt?