December elejéig marad az enyhe időjárás

Az ország legtöbb területén december elejéig felmelegszik az időjárás, a csúcshőmérsékletek 18 Celsius fokot is elérhetnek, az éjszakai hőmérsékletek 0 Celsius fok körül alakulnak.

December 1-je után a legmagasabb hőmérsékletek is alig érik el a 2 Celsius fokot, az alacsonyabb hőmérsékleti értékek fagypont alatt maradnak, havas esőre és havazásra lehet számítani – áll az Országos Meteorológiai Intézet november 26 - december 9 periódusra kiadott előrejelzésében.

Erdélyben november 29-ig melegszik a hőmérséklet, 14 Celsius fokos átlaghőmérséklet várható, a hónap végétől viszont fokozatosan lehűl majd az időjárás, az átlaghőmérséklet 2 fok körül alakul.osz

Az előrejelzési időszak végére a legalacsonyabb hőmérsékletek mínusz 4 fok alatt várhatóak, kivéve a november végi néhány napot, amikor a legalacsonyabb értékek is 0 Fok fölött maradnak.

November 29-től enyhe esőre lehet számítani, december 4-9 között pedig vegyes csapadék várható.

A hegyvidéken november 26-30 között a legmagasabb értékek 6-8 Celsius fok körül alakulnak, december elsejétől ezen a vidéken is lehűlésre lehet számítani, december 5-9 között mínusz 2 fokos csúcshőmérséklet várható.

Az alacsonyabb értékek átlagban nem emelkednek fagypont fölé, december 4-től -8 és -6 fok között változnak.

November végétől december 9-ig gyenge csapadékhozamra lehet számítani, ez időszak elején eső, majd a későbbiekben havas eső és hó is hullhat.

Kimaradt?