Hogyan válasszuk ki a leggyorsabban haladó sort?

Mindenkivel előfordult már, hogy miközben épp nagyon sietett valahová, sikerült mégis olyan sorba beállnia, amiről hamarosan kiderült, hogy alig-alig halad. Aztán mikor hirtelen sort váltott, egyszerre csak az a gyorsabbnak látszó sor lassult be idegesítően. 

A Nők Lapja Café szerint a magyarázat erre maga a sietség, amely türelmetlenné és ingerültté tesz, hiszen amkor nem szorít az idő, szinte fel sem tűnik, hogy sorba kell állnunk. Az oldal a következőket tanácsolja, ha mégis szeretnénk kipécézni a tényleg gyorsabban haladó sorokat:

Válaszd azt a sort, amelyben a legtöbb férfi áll! Tanulmányok igazolják, hogy a férfiak türelmetlenebbek a nőknél, és előbb átállnak a gyorsabbnak tűnő másik sorba.

Keresd a balra eső sort! Az emberek többsége jobbkezes, ezért tudattalanul is jobb oldalra állnak.

A készpénzes kasszák általában gyorsabbak, mint a bankkártyások. Utóbbi esetében gyakran előfordul, hogy tulajdonosa elfelejti a PIN-kódját, vagy rosszul üti be azt, vagy nincs elég pénz a kártyáján.

A „csak kosárral” megjelölésű sorok nem feltétlenül gyorsabbak. Általában többen vásárolnak kosárnyi, mint bevásárlókocsira való mennyiséget, és a sok kicsiből sok várakozás következhet. A kocsikat sem pakolja púposra a legtöbb ember, ráadásul a kocsik legalább két ember helyét foglalják el, így amikor kitolnak egyet, a sor is gyorsabb ütemben halad.

Kimaradt?