Kiválasztották Erdély legjobb arcait - egyről viszont te is dönthetsz

Egy fogyatékkal élő személy, egy matektanár, egy szociális munkás és két civil aktivista lett Erdély jó arca - a kampány során 35 jelöltből ők lettek a legjobbak.

  1. Simon Judit, 15 éve dolgozik a fogyatékkal élőkért, hátrányos helyzetű fiatalokért, sérültekért, betegekért és azok családjaiért. 
  2. Sebestyén Júlia tanárnő létrehozta a marosvásárhelyi matematikus emlékére a Vályi Gyula kört, amelyet évek óta vezet. Oktat, versenyeket szervez. 
  3. Gyűjtő Katalin szociális munkás, aki "még nem vesztődött el a papírok rengetegében, és munkaidejének nagy részét a terepen tölti, az elhagyott gyermekarcokra varázsol mosolyt". 
  4. Aczél Dóra a beteg gyerekekért tevékenykedik, táborokat szervez. 
  5. Talpas Botond azért tevékenykedik, hogy minél több kereskedelmi egységben anyanyelven is kiszolgálják a vásárlót.

A kampány során 35 jó arcot jelöltek az erdélyiek, közülök 5 személyt választott ki a zsűri, akikről portréfilm készül. A 6-ik személy kiválasztását a közönségre bízták. Az erdélyiek november 30-ig szavazhatnak itt.  

A zsűri a beérkező jelölések közül a legizgalmasabb, legszebb, leginkább példaértékű történeteket választotta ki, azoknak a történetét, akiknek az élete inspiráló lehet mások számára, akik cselekedetükkel példát mutathatnak másoknak.

A zsűri tagjai: Dr. Dávid László, a Sapientia EMTE rektora, Nagy László, a Magyar Unitárius Egyház főjegyzője, Répás Zsuzsanna, a Magyar Művészeti Akadémia főosztályvezetője, Zsigmond Barna Pál, Magyarország Csíkszeredai főkonzulja és Kali István, a Regeneráció egyesület elnöke.

A Jó arc kampányt március 6-án indította el a marosvásárhelyi székhelyű Regeneráció Egyesület. A médiakampány elsődleges célja bemutatni és felhívni a figyelmet olyan személyekre, akikre fel lehet nézni, akik önzetlenül segítenek egy közösségnek, időt áldoznak arra, hogy mások élete jobb legyen, támogatnak másokat tudásukkal, munkájukkal vagy adománnyal, olyan erdélyi emberekre, akiknek életszemlélete, kitartása, a mód, ahogy életüket, saját sorsukat irányítják, tanulságos lehet másoknak, példaként állítható mások elé.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?