Háromszék: illegális fegyvereket koboztak el a hétvégén

Két háromszéki férfitól engedély nélkül birtokolt fegyvert kobozott el a rendőrség. A lőfegyverekkel foglalkozó osztály munkatársai hétvégén egy 62 éves székelyszáldobosi férfi otthonában egy 4,5 milliméteres kaliberű golyós lőfegyvert és 200 darab lövedéket találtak. Ugyancsak hétvégén egy 42 éves nagybaconi férfi otthonában szintén 4,5 milliméteres kaliberű légpuskára bukkantak - tájékoztatott Iulia Grigoras rendőrségi szóvivő.

Mindkét férfi engedély nélkül birtokolta a fegyvereket, ezért a rendőrség elkobozta azokat, és a tulajdonosok ellen törvénytelen fegyverviselés vádjával bűnvádi eljárást indítottak.

Általános ellenőrzés zajlik

A háromszéki rendőrség ebben az időszakban ellenőrzi a fegyvertartási körülményeket Kisgyörgy Tamás, a rendőrség lőfegyverekkel foglalkozó osztályának tisztje szerint év végéig minden fegyvertartót felkeresnek, és megvizsgálják, hogy betartják-e az erre vonatkozó szabályokat, amelyek szerint a puskákat, pisztolyokat két zárószerkezettel ellátott fémszekrényben kell őrizni.
A rendőrök előre be nem jelentett időpontban keresik fel az érintetteket, és ha szabálytalanságot észlelnek, elkobozzák a fegyvereiket.1126-fegyveres

Idén tíz fegyvert vett át a rendőrség

Kovászna megyében 665 személynek van engedélye golyós vagy sörétes lőfegyverre, illetve 382 személy tart engedéllyel légpuskát vagy gumilövedékes fegyvert. A megyében idén tíz lőfegyvert kobozott el a rendőrség. Ezeket főként orvvadászoktól vették el, de voltak olyanok, akik törvénytelenül birtokolták a fegyvereket és lőszereket.

A rendőrtiszt felhívja a fegyvertartók figyelmét, hogy engedélyüket ötévente kötelesek felújítani, ellenkező esetben elkobozzák a tulajdonukba lévő fegyvereket, és bevonják az engedélyt. A sportíjakra nem kell engedélyt váltani, a nyílpuskákat azonban be kell jelenteni a rendőrségen.

Kimaradt?