Megölte egyetemistatársát a bentlakásban egy hallgató

A rendőrség köröz egy fiatalt, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte egyetemistatársát, egy másikat pedig életveszélyesen megsebesített vasárnap hajnalban egy iași-i egyetemi kampuszban – írja az Adevărul. Az Alexandru Ioan Cuza Egyetem három hallgatója között spontán konfliktus alakulhatott ki.

Az egyik áldozat a helyszínen hunyt el, miután megkéselték a bentlakásszobában. A másik súlyos sérüléseket szenvedett, többször leszúrták, állapota kritikus. A mentők reggel hét órára értek a helyszínre, próbálták újraéleszteni a haldokló egyetemistát, de már nem tudták megmenteni.

A rendőrkapitányság szóvivője, Anca Vâjiac elmondta, a feltételezett elkövetőt keresi a rendőrség. Valószínűleg alkoholos befolyás alatt voltak mindhárman, egy klubból tértek haza vasárnap hajnalban. Mindhárman első éves hallgatók a közgazdasági karon.

Az áldozat Moldova Köztársaságból származott, a súlyosan megsebesített, többször is megszúrt társa pedig Neamţ megyéből. Tette után a gyilkos felgyújtotta a bentlakás szobáját, hogy a bizonyítékokat eltüntesse. A füstöt az őr vette észre, aki időben riasztotta az illetékeseket, így a tűz nem okozott nagy kárt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?