Már 43 halálos áldozata van a bukaresti tűzvésznek

A bukaresti tűzvész további két sérültje halt meg vasárnap reggel. Ezzel 43-ra emelkedett a halálos áldozatok száma – számoltak be a hírtelevíziók.

Egy fiatal bukaresti nő és egy török állampolgárságú férfi szervezete adta fel a küzdelmet, mindkettejüket a Floreasca kórházban ápolták. Mint ismert, szombaton további kilenc sérült halt bele sérüléseibe. A hét végén több sérültet külföldi kórházak vettek át.

Szombatra virradóra a tűzvész 16 súlyos sérültjét két - kórházzá alakított - katonai repülőgéppel Rotterdamba, illetve Brüsszelbe vitték. A Hollandiába szállított sérültek közül ketten a repülőgép földet érése után meghaltak. A nap folyamán hét sebesült a bukaresti kórházakban halt meg.

Jelenleg a tragédia 105 füstmérgezést és égési sérüléseket szenvedett sebesültjét ápolták bukaresti kórházakban, közülük 46-nak az állapota életveszélyes. Sorin Cîmpeanu ideiglenes kormányfő szerint vasárnap Romániába érkezik egy francia, hétfőn pedig egy német orvoscsapat, hogy felmérjék egyes sérültek átvételének lehetőségét. Hozzátette: valószínűleg Nagy-Britannia is vállalja néhány ember kezelését. Magyarország is felajánlotta segítségét.

Kapcsolódók

Kimaradt?