Soós Zoltán a marosvásárhelyi önkormányzati RMDSZ-frakció új vezetője

Soós Zoltánt választották a marosvásárhelyi RMDSZ-es városi tanácsosok az önkormányzati frakciójuk vezetőjévé – számolt be pénteken a Maros megyei RMDSZ sajtóirodája.

Mint ismert, korábban Peti András alpolgármester volt a frakció vezetője, ám közölte, hogy lemond a tisztségről Soós Zoltán javára. Lemondását követően a testület szerdai esti ülésén, titkos szavazással az előválasztások magyar polgármesterjelöltjét választotta meg vezetőnek. A döntést az RMDSZ marosvásárhelyi választmánya is egyöntetű szavazattal megerősítette.

Brassai Zsombor, az RMDSZ Maros megyei elnöke helyeseli Peti András lemondását, és támogatja Soós Zoltán új szerepvállalását. „Megítélésem szerint helyes döntése Peti Andrásnak, hogy visszavonult a frakcióvezetői tisztségéből, tekintettel arra, hogy az alpolgármesteri minősége összeegyezhetetlen volt a politikai vezető szereppel. Úgy vélem, hogy Soós Zoltán megválasztásával erősödik az RMDSZ önkormányzati csapata, illetőleg az RMDSZ tárgyalási pozíciói is új, erősebb alapokra helyeződnek” - véli Brassai Zsombor.

A következőkben Soós Zoltán, az RMDSZ önkormányzatának politikai vezetője fogja irányítani az egyeztetéseket, illetve a frakció működéséért is felelősséget vállalt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?