Önként bezárja klubját egy bukaresti szórakozóhely tulajdonosa

A pénteki tragédiát követően önszántából zárja be klubját egy bukaresti szórakozóhely tulajdonosa.

Andrei Sosa, az Expirat nevű lokál működtetője egy hosszú Facebook-bejegyzésben jelentette be: 2003 óta minden hétvégén ezrek életet veszélyeztette, a továbbiakban pedig nem akar mások életéért is felelősséget vállalni.

A mérnöki diplomával is rendelkező kocsmatulajdonos leírja: 14 éven át senki nem ellenőrizte, hogy a klubja megfelel-e a törvényes előírásoknak, ez idő alatt gyakorlatilag „saját felelősségre” működtette a szórakozóhelyet. Az elmúlt öt évben 2,7 millió lejt fizetett adóként az állami költségvetésbe, „mire költötte az állam ezt az összeget?” – tette fel a kérdést. Mint írja: a hasonló esetekben senki nem vállal felelősséget, senki nem hajlandó becsületből lemondani tisztségéről, „ez ugyanis nem létező jelenség Romániában”.

Kifogásolja, hogy a tragédiát követően az állami hivatalok részéről senki nem vállalta fel a felelősséget. „Ez nem a hiba felvállalását jelenti, hanem annak elismerését, hogy a rendszer nem működik megfelelően” – állítva. Hozzáteszi: lemondásokat van szükség, és mivel senki nem mondott még le a tragédiát követően, ő lemond a saját klubjáról és bezárja azt.

Kapcsolódók

Kimaradt?