Egyirányúsítják a sepsiszentgyörgyi közös temető környéki utcákat

A halottak napi forgalmi dugók elkerülése végett, szombaton és vasárnap egyirányusítják a sepsiszentgyörgyi közös temető környéki utcákat. A temetőt a Vár utca felől lehet megközelíteni és a Vojkán utcán lehet elhagyni, tájékoztatott a sepsiszentgyörgyi önkormányzat. A közelben található lőtéren ideiglenes parkolót alakítanak ki.

Mindszentek napján a közlekedés átszervezésében és a forgalom irányításában a helyi rendőrség munkatársai segítenek. A hatóságok megkérik a lakosságot, hogy ne parkoljanak az említett két utcában, lehetőségeik szerint használják a tömegközlekedést, vagy gyalogosan keressék fel a temetőket.

Hagyomány szerint november elsején, Mindszentek napján a református és katolikus közösség tagjai az előzőleg rendbe rakott sírokat virággal, koszorúkkal díszítik, és gyertyákat, mécseseket gyújtanak elhunyt szeretteink emlékére.

Sepsiszentgyörgyön többnyire templomkertekben alakultak ki a temetők, amelyek az elmúlt évszázadok alatt viszont beteltek. A Szemerja negyedben néhány éve másfél hektáron új temetőt alakítottak ki, a Makovecz Imre által tervezett új ravatalozóház körül, így évekre megoldották a temetkezést.

Gond van a sepsiszentgyörgyi Vártemplom temetőjében, ahol a helyhiányt úgy tudnák megoldani, ha megkaphatnák a katonai lőtérként használt terület egy részét. Erre viszont a védelmi minisztérium az önkormányzat többszöri igénylése ellenére se hajlandó.

Kimaradt?