Tíz személyt vettek őrizetbe hitelcsalás miatt Háromszéken

Nagy összegű banki hitelcsalás miatt tíz személyt vettek őrizetbe kedden Háromszéken. Nicoleta Marin rendőrségi szóvivő szerdai tájékoztatása szerint a sepsiszentgyörgyi férfiak 200 ezer lej hitelt vettek fel egy helybéli bankfiókban, hamis dokumentumok alapján.

Az ügyben nyomozó rendőrök kedden tizenkét helyszínen végeztek házkutatást olyan személyeknél, akik a gyanú szerint részt vettek a bankhitel-csalásban és dokumentum-hamisításban. A rendőrség szerint a bűnbanda idén augusztus és október között összesen tíz banki hitelt igényelt és kapott hamis személyazonossági iratok és a hitel odaítéléséhez szükséges hivatalos dokumentum hamisítása révén.

A házkutatások során a rendőrség lefoglalt 13.000 lejt, több asztali számítógépet és laptopot, illetve dokumentumokat. A csalásban résztvevő tíz 23 és 53 év közti férfit kedden 24 órás őrizetbe vették, a sepsiszentgyörgyi törvényszék szerdán bírósági felügyelet alá helyezte a gyanúsítottakat.

Nicoleta Marin szerint csalás, hamis személyazonosság használata és hivatalos dokumentumok hamisításának vádjával indítottak eljárást ellenük.

Kimaradt?